No Image

AD Classics: Neviges Mariendom / Gottfried Böhm

September 1, 2017 Luke Fiederer 0

Standing like a concrete mountain amid a wood, the jagged concrete volume of the Neviges Mariendom [“Cathedral of Saint Mary of Neviges”] towers over its surroundings. Built on a popular pilgrimage site in western Germany, the Mariendom is only the latest iteration of a monastery that has drawn countless visitors and pilgrims from across the world for centuries. Unlike its medieval and Baroque predecessors, however, the unabashedly Modernist Mariendom reflects a significant shift in the outlook of its creators: a new way of thinking for both the people of post-war Germany and the wider Catholic Church.

Kouichi Kimura completes steel-wrapped home and studio for photographer in Shiga

September 1, 2017 Gunseli Yalcinkaya 0

Sheets of corrugated steel envelop the upper storey of this house and studio for a photographer in Japan’s Shiga prefecture, which was designed by Kouichi Kimura to feature an interior that makes dramatic play of light and shadow. Kimura, of local studio Form, designed the project called House for a Photographer as a live-in studio. Located on a countryside road, and opposite the entrance

The post Kouichi Kimura completes steel-wrapped home and studio for photographer in Shiga appeared first on Dezeen.

Kouichi Kimura completes steel-wrapped home and studio for photographer in Shiga

September 1, 2017 Gunseli Yalcinkaya 0

Sheets of corrugated steel envelop the upper storey of this house and studio for a photographer in Japan’s Shiga prefecture, which was designed by local architect Kouichi Kimura to feature an interior that makes dramatic play of light and shadow. Kimura, of Japanese studio Form, designed the project called House for a Photographer as a live-in studio. Located on a countryside road, and opposite

The post Kouichi Kimura completes steel-wrapped home and studio for photographer in Shiga appeared first on Dezeen.

No Image

Extension to Secondary School / Paul Dillon Architects

September 1, 2017 Rayen Sagredo 0

This project provides three new classrooms and three new shelters for a small rural secondary school on the west coast of Ireland. Externally, the shelters are intended as social areas to wait before and after school, or eat lunch. Internally, a folding wall allows the joining of two classrooms to provide the school with its only assembly room, which also serves as a meeting place for the local community. The extension is presented as a separate building set back from the line of the original school. The new building forms a sheltered courtyard at the heart of the school.