No Image

Silena: Magic in the Moor / noa* network of architecture

August 31, 2018 Daniel Tapia 0

“Oh, it’s scary to go over the moor …” (Annette von Droste-Hülshoff – 1842)
Moors have always been mystical places full of secrets and drifting moods. The specific characteristic of such a genius loci served as the central design inspiration for noa*’s (network of architecture) project, which entailed the redesign and extension of the former “Moarhof” hotel at the end of the Valser valley, which is surrounded by moorland at about 1,300m altitude.

No Image

Cheonyeon-dong Hanok / guga Urban Architecture

August 31, 2018 Rayen Sagredo 0

Cheonyeon-dong is located in the centre of Seoul. Nowadays we cannot easily feel the historical aspect of this site. As the result of some historical major events combined with the need to rebuilt in a fast way, the traditional urban housings are disappearing in the centre of Seoul. In this neighbourhood, only 2 of them are remaining. This house renovated by guga Urban Architecture is one of them.

No Image

Best Black / Robot 3 Studio

August 31, 2018 Winnie Wu 0

This is a space to show the LED light source. A 18m x 4m x 12m house was built in a 18m x 18m x 12m wasted factory. The factory building is divided into two, and the wall of the factory building opposite the second-floor window becomes a natural huge screen. The information about the light display is projected on the screen, where the LED lights are displayed.

Dancing Light House by Kendle Design Collaborative features dramatic pointy roofs

August 31, 2018 Bridget Cogley 0

Expansive angled roofs crown this desert house by Arizona firm Kendle Design Collaborative, protecting and shading spaces between walls of rammed earth and exposed concrete. Dancing Light House is located in Paradise Valley – a town in the Phoenix metropolitan area that boasts multiple luxury golf courses and spa resorts. The residence spans 5,600 square

The post Dancing Light House by Kendle Design Collaborative features dramatic pointy roofs appeared first on Dezeen.

No Image

Green Center for Student Success at Southern New Hampshire University / Analogue Studio

August 31, 2018 Pilar Caballero 0

When Southern New Hampshire University (SNHU) approached Analogue Studio to transform a decommissioned library into a vibrant and sustainable student center, we saw an opportunity to bring the campus community together. The new Green Center for Student Success needed to house a disparate combination of student groups from ROTC to the Women’s Center; and student services offices from Residence Life to the Academic Advising. With each group in their own suite, it was our challenge to create a palpable sense of community within the building. Embracing their future-focused approach to higher education, the University and design team saw an opportunity to transform the building from an energy liability to a sustainable asset and create the first LEED certified building on campus. The school’s New England setting weaves throughout the design, with a palette that evokes fall foliage, and a new entrance canopy wrapped in rich wood tones.