dothink sales center in huangzhou integrates oriental charm into a contemporary context

jiuxi, a scenic spot on the west side of west lake in hangzhou, boasts fantastic natural landscape and cultural relics and presents a poetic lifestyle. connecting qiantang river and west lake, it integrates picturesque mountains and rivers with the aesthetics inherited from song dynasty. the design of the sales center by dosystem and gfd displays the oriental charm in a contemporary context.

dothink sales center in huangzhou integrates oriental charm into a contemporary context designboom
all photos by liu gangqiang

 

 

the courtyard features a mirror-like pool, a tree, and a rock-shaped sculpture. with simple lines and well-arranged structure, it shows a minimalist style in design, presents a fascinating view similar to the west lake, and generates a tranquil and elegant environment. the pool, constructed with black granite tiles, adds peacefulness to the space and reflects the landscape surrounding it. the grotesque sculpture, resembling a rock, is made of stainless steel with mirror finish. it faces a century-old myrtle tree, behind which is a row of glass grille that forms the wall, with both contemporary and traditional characteristics. the giant arc-shaped glass wall is a very eye-catching part in the courtyard, as well as the window overlooking the landscape from inside. without any frame or column, the magnificent glass wall interacts with the reflecting pool and results in a transparent space. facing the pool on the top, the curved roof built with solid stainless steel appears to be very light. it can generate interesting interaction between lights and shadows, hence making the space dynamic and poetic.

 

 

the space is dominated by light gray color, embellished with white and gold elements. four screens with ink and wash painting form a cuboid structure that hangs down from the ceiling, which improves the artistic quality of the space. besides, the marble-made tables and square tables and other ornaments in the space all have the ink and wash grain.

 

 

at the bar counter, simply-designed stools add contemporary elements to the space. the delicate decorative items of neo-chinese style, which are well arranged on the showcase behind the bar counter, make the area exquisite and elegant. the dark wooden grille is perfectly matched with large areas of gold, silver, and gray within the entrance space. gray marble was used as the flooring material. orderly-arranged thin metal bars, combined with neo-chinese-style artworks, make the space classy yet modern. the area for displaying the property model is also filled with an elegant atmosphere.

dothink sales center in huangzhou integrates oriental charm into a contemporary context designboom

 

 

 

dothink sales center in huangzhou integrates oriental charm into a contemporary context designboom

 

 

 

 

dothink sales center in huangzhou integrates oriental charm into a contemporary context designboom
 

 

 

project info:

 

name: dothink • jiuxi elegant mansion life experience center

program: sales centre and property owners’ club

location: zhuantang sub-district, xihu district, hangzhou city, zhejiang province, china

client: zhejiang dehong real estate co., ltd

interior design: gfd

interior design supervisor: ye fei

chief interior designer: chen chengxi

interior design assistant: meng lanying

architectural design: dosystem

area: 1500 sqm

completion time: october 2018

photography: liu gangqiang

original text: tang zi

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: maria erman | designboom

The post dothink sales center in huangzhou integrates oriental charm into a contemporary context appeared first on Architecture Admirers.