No Image

FWS_work designs Residence W as a tranquil retreat in the city

October 17, 2021 Ali Morris 0
Residence W by FWS_work

Interior design studio FWS_work has used natural materials and neutral colours to complete this calming apartment renovation in Xinpu, Taiwan, designed to offer the owner a refuge from his busy job as a pilot. Dubbed Residence W, the apartment was intended as an antidote to city life, with its entry, kitchen, reading, dining and living

The post FWS_work designs Residence W as a tranquil retreat in the city appeared first on Dezeen.

No Image

Steam-bent timber tunnels through Melbourne showroom by Woods Bagot

October 4, 2021 Ali Morris 0
Sculptform Showroom by Woods Bagot

Architecture studio Woods Bagot has used sculptural timber battens to create pathways through this immersive showroom space in Melbourne, designed for local cladding manufacturer Sculptform. The mixed-use space is located at the ground level of a tower in central Melbourne, where it serves as a “billboard to the street” and shows off the brand’s manufacturing

The post Steam-bent timber tunnels through Melbourne showroom by Woods Bagot appeared first on Dezeen.

No Image

YODEZEEN inserts atmospheric Japanese restaurant in former Kyiv Arsenal building

October 3, 2021 Ali Morris 0
Brick walls at Virgin Izakaya Bar were left raw

Restrooms housed within a red metal mesh structure and a central open kitchen feature in this Japanese restaurant in Kyiv by local architecture and design firm YODEZEEN. Located in an 18th-century brick building with art nouveau elements, the Virgin Izakaya Bar is in a central area of the Ukrainian city that was previously dedicated to

The post YODEZEEN inserts atmospheric Japanese restaurant in former Kyiv Arsenal building appeared first on Dezeen.

No Image

Untitled combines clean lines and time-honoured materials in calming beachside home

October 1, 2021 Ali Morris 0
Still Life house by untitled [design agency]

Canadian design studio Untitled [design agency] has used materials that will age gracefully, such as limestone and fir woods, to create a calm ambiance within its renovation of this Vancouver home, which has been shortlisted for a Dezeen Award. The 223-square-metre duplex residence, called the Still Life house, is located in the beachside neighbourhood of

The post Untitled combines clean lines and time-honoured materials in calming beachside home appeared first on Dezeen.

No Image

Stephanie Thatenhorst bedecks kid-friendly optician in graphic patterns

September 29, 2021 Ali Morris 0
Triangle pattern tiles in Leidmann Eyewear store by Stephanie Thatenhorst

Triangular patterned tiles and an eyewear-dispensing machine feature in Stephanie Thatenhorst’s playful interior for this children’s optician in Munich. Named Rookies, the specialist outlet takes up just 30 square metres in Munich’s city centre and belongs to German eyewear brand Leidmann. Local interior designer Thatenhorst conceived the shop as a “noisy, wild and unique paradise

The post Stephanie Thatenhorst bedecks kid-friendly optician in graphic patterns appeared first on Dezeen.

No Image

JG Phoenix references Tang dynasty architecture in minimalist Shantou restaurant

September 26, 2021 Ali Morris 0
Sui Han San You restaurant by JG Phoenix

Walnut columns and blackened timber screens nod to the architecture of China’s golden age in this atmospheric restaurant in Shantou by local interiors studio JG Phoenix. Founded by three friends, the eatery is named Sui Han San You or Three Friends of Winter after a Chinese phrase, which refers to pine, bamboo and plum blossom.

The post JG Phoenix references Tang dynasty architecture in minimalist Shantou restaurant appeared first on Dezeen.

No Image

Tala Fustok designs Ninja Theory office to entice employees back into workplace

September 20, 2021 Ali Morris 0
Red carpeted bar in Ninja Theory office

A blood-red bar and all-blue cinema room feature in the Cambridge headquarters of BAFTA-winning game developer Ninja Theory, with interiors designed by London studio Tala Fustok. Set over four floors, the 2,325-square-metre office was designed to look like a lavish home or entertainment venue in a bid to encourage employees to return to the workplace

The post Tala Fustok designs Ninja Theory office to entice employees back into workplace appeared first on Dezeen.

No Image

Point Supreme uses raw concrete to enhance “magical cave-like” feel of Athens apartment

September 19, 2021 Ali Morris 0
Cave basement apartment by Point Supreme

Greek architecture firm Point Supreme has transformed a semi-basement storage space in Athens into a small one-bedroom home. The apartment is located at the base of a typical Athenian polykatoikia – a concrete residential block with tiered balconies – in the suburban neighbourhood of Ilioupoli. Daylight only penetrates into the sunken, 56-square-metre space from above

The post Point Supreme uses raw concrete to enhance “magical cave-like” feel of Athens apartment appeared first on Dezeen.

No Image

Roman and Williams turns historic police station into NoMad’s London outpost

September 15, 2021 Ali Morris 0
NoMad London hotel by Roman and Williams

New York interior design firm Roman and Williams has combined decorative Victorian elements with references to New York’s jazz age in its ornate interior for the NoMad hotel in London. Set in the former Bow Street Magistrates Court and Police Station in Covent Garden, the hotel is the first international outpost from American hospitality chain

The post Roman and Williams turns historic police station into NoMad’s London outpost appeared first on Dezeen.

No Image

Bureau uses pastel shades to create dreamlike interior for Geneva float spa

September 6, 2021 Ali Morris 0
Origin Spa Geneva by Bureau

Blocks of pastel-coloured tiles overlap across the walls and floors of this spa in Switzerland, designed by local studio Bureau to reflect the serenity of “floating naked in a highly salted water pod”. Bureau aimed to create a space for the Origin in Geneva’s Saint-François neighbourhood that complimented the spa’s floatation therapy offering – where clients unwind

The post Bureau uses pastel shades to create dreamlike interior for Geneva float spa appeared first on Dezeen.