No Image

Fox Hall Barn House / BarlisWedlick

May 9, 2021 Andreas Luco 0

In Ancram, NY, two hours north of New York City, architecture and interior design firm BarlisWedlick salvaged and relocated a 19th-century barn from a nearby town and transformed it by painting it black with bold, red-framed windows for its new owner. The barn, built with Passive House principles, includes a loft with a fireman’s pole that leads to a studio apartment, a wood-burning stove, and a Tesla charging station. A highlight of the barn is a photovoltaic array built into the roof that provides power to multiple buildings on the property.

No Image

Huntly Street House / Mirror Systems

May 8, 2021 Andreas Luco 0

The small footprint of the project demonstrates that when dwellings are tailored to specific and carefully outlined needs, their scale can be reduced significantly, thereby reducing energy consumption during both construction and occupancy. The project is very much suited to the current times, where people are questioning the extent of their own consumption, and determining exactly what they really need to have satisfying lives. The project belongs and contributes to broad cultural trends in the shift from quantity to quality in details. The project also demonstrates the resourceful use of land that would have been considered largely residual in the past.

No Image

LimmatSpot Apartments / Holzer Kobler Architekturen

May 8, 2021 Andreas Luco 0

Outside of Zurich, the “LimmatSpot” presents itself as a new urban development in Spreitenbach (Switzerland). The multifunctional building complex of more than 50’000 sq. encompasses a large array of spaces for service providers, retailers, gastronomy, offices, a multiplex movie theatre with 10 halls as well as 195 apartments. Parking is available in the two underground stories, connected to the buildings.

No Image

ZIO Apartment Block / Alexis Papadopoulos Architectural Practice

May 8, 2021 Andreas Luco 0

A four-storey apartment block with six apartments was designed to create a pleasant living experience while optimizing construction and maximizing material and energy savings. The compact central volume of the cube-shaped block is juxtaposed with lightweight metal structures that are the suspended balconies for private mainly outdoor use. The compact block includes a high level of insulation aiming to leave a small ecological footprint and be economically efficient. Shadings for the edifice and solar, power-generating, panels were placed to maximize the building’s orientation.

No Image

Manufacturing Technology and Engineering Center / JGMA

May 8, 2021 Andreas Luco 0

Rising from the transformed parking lot south of 76th Street, the new Manufacturing, Technology, and Engineering Center (MTEC) becomes a timeless addition to the Richard J Daley campus and sets the framework for a wider master plan. The project unifies the existing complex by creating a campus environment with engaging pathways and collaborative spaces throughout. The Daley College MTEC project speaks to issues larger than architecture; it is the embodiment of the community and seeks to revitalize this southwest Chicago neighborhood by creating a connective message that all are significant and welcome.

No Image

Tower Bridge / Resll+Nicca

May 6, 2021 Andreas Luco 0

In 2019 we were contacted by a couple who had just given birth to their third child, and who wanted to increase their living space by adding an extension to their half of a semi-detached house in Oslo. The existing house was located on top of a slope running through an area rich in pine trees, and the site had great views towards the south. We realized early on that locating the extension on the southeast end of the existing house would allow for utilization of the view, a clear connection between existing and new, and rational internal logistics. There was one big challenge though; the municipality had specific requirements for the amount of usable outdoor space on each plot, and our site did not meet these demands.

No Image

Lazy Bear Pool House / BarlisWedlick

May 5, 2021 Andreas Luco 0

The 2,750 sq ft Lazy Bear Poolhouse by BarlisWedlick is located on a 115-acre estate in the Catskill Mountains. A modern twist on traditional rustic architecture, the pool house – which houses a 54-foot-long pool – is an extension of the property’s main house accessible by a passageway constructed partially underground.

No Image

Chip&Chop House / David Ruiz Molina

May 5, 2021 Andreas Luco 0

The Chip&Chop House is a single-family home in a neighborhood with single- and multi-family housing in northwest Pozoblanco, located in Cordoba, Spain. The answer is inside. The house’s textured white mortar walls. After entering through the solid exterior, you are welcomed with a daylight-filled courtyard and interior. A pure and clean geometry enhances the massive nature and privacy of the design, creating interesting spaces behind a simple façade.

No Image

National Monument Kamp Amersfoort / Inbo BV

May 5, 2021 Andreas Luco 0

Seventy-five years after the liberation of the Netherlands from WWII, National Monument Kamp Amersfoort was due for an update. During WWII this concentration camp housed 47.000 prisoners. In 2005 Inbo was commissioned to design a museum at this site. The camp became a place for remembrance. After a few decades, the museum needed a different presentation. After all, every new generation looks at the past differently. We took a fresh look at this underexposed site, of which almost nothing original was left, and created an experienceable event. Part of the grounds of the Police Academy became available. This meant we could start using the original entrance gate, one of the few remaining authentic elements of the camp. We connected the camp site to the forest.

No Image

Mantinum Intervention / Buzzo Spinelli Architecture

May 5, 2021 Andreas Luco 0

The project has three aims: first creating a pleasant link between the port and the Citadel of Bastia, second designing a theatre of greenery, and last but not least restoring the Romieu garden. The intervention takes place in the heart of the citadel on a very steep slope, and it expresses the objective of retrieving that citadel which has become a medium for a public space development between the city and the water. From belvederes to platforms, from staircases to ramps, from gardens to squares, the project multiplies the spaces of contemplation and strolls, offering visitors the choice of sequenced routes, alternating between openings on the horizon and narrowing on the rock, the walls, and the vegetation.