No Image

Blues Head Office / Dehsar Works

April 13, 2021 Andreas Luco 0

The place where “Blues H. Office” is standing today, was simply occupied by a warehouse before. When “Blues” decided to shift their office right beside there warehouse, the primary plan was simple. They wanted to build a normal work space where they can accommodate 30 to 40 workstation. After building the foundation, they gave it a second thought and decided to do something different with it.

No Image

Sabará Apartment / Felipe Rodrigues Arquitetura

April 12, 2021 Andreas Luco 0

Following an analysis of the existing unit and client demands, the project’s primary focus was on the property’s main social areas. By observing the apartment’s original plant, we found a pressing need to unify the living room and dining room, which were partially compartmentalized. The kitchen’s layout was also questionable, presenting evident issues in proportion and circulation. As in a game of logic, with few movements of the dividing lines, the resulting space turned out to be very interesting. The premises of the project were therefore defined.

No Image

Steuerzentrale / Simon Freie Architekten BDA

April 12, 2021 Andreas Luco 0

The new construction of the control building was built within the property of the Bundeswehr. The building is used to manage complex electronic systems and equipment on an adjacent shooting range. The plot is 10m wide and 56m long and surrounded by 15m high protective walls on three sides. These walls enclose two shooting lanes running in parallel to the sides. You can access the 6.5 m wide and 47.5 m long structure via a street that lies 3m below. A partial basement at street level contains the building services, battery, and UPS rooms.

No Image

Bow Quarter Apartment / EBBA ARCHITECTS

April 12, 2021 Andreas Luco 0

EBBA have recently completed an ambitious refurbishment to an apartment located in an old matchstick factory in East London. The project includes the complete overhaul of a double height space in the converted factory building, opening up and extending the mezzanine to provide a generous flexible apartment. The renovation sought to maximise the small footprint by lining the edges with joinery and storage, allowing for an open plan arrangement with vertical lines that could increase the sense of volume.

No Image

Whitemud Equine Centre / Dub Architects

April 11, 2021 Andreas Luco 0

Project Overview. The Whitemud Equine Centre consists of 48 acres of land for equine activities including lesson programs for children and adults, therapeutic programs designed for persons with disabilities, and equestrian events. The new building consists of an indoor riding arena, spectator seating, stables, storage rooms, a classroom, and public washrooms. The facility is regularly used by children and riders using wheelchairs and is designed to extend principles of barrier-free accessibility to a building type that would not normally include them.

No Image

The Morrison Residence / Reitsma and Associates

April 10, 2021 Andreas Luco 0

The Morrison Residence; nestled in the suburb of Buddina and the ever-growing Sunshine Coast, Queensland. This modern, contemporary home is a beautiful example of what can be accomplished with clients that wish to test what can be achieved on your typical suburban allotment, and a builder with the skills to execute. A relatively modest construction provided the foundation to focus on the key details and styling of this atypical home. From the outset, the clients were eager to step away from the norm, wanting a house with a difference. In an unusual and somewhat risky move, the proposal of an inbound central service core was welcomed.

No Image

Sentinel House / Aurelien Chen

April 10, 2021 Andreas Luco 0

This hybrid barn house on a narrow piece of land dialogues in harmony and in contrast with the traditional surroundings. Once upon a time in Audierne lived a local fisherman nicknamed “Sentinel”. He observed the sea from the hills towering the village harbor. One century later, his descendants bought a piece of land in Audierne, up on a hill and facing the same ocean horizon their ancestor used to gaze at. The project is located on a narrow and irregular piece of land, at the edge of a block and at the entrance of the village. Considering the peculiarity of this location, a traditional compact house would have had a strong impact on the surrounding landscape.

No Image

The Charles / Lord Aeck Sargent

April 10, 2021 Andreas Luco 0

The Charles is located in the heart of Buckhead, Atlanta on a complex, triangular site. The LAS design team embraced these site constraints to inform the unique and dynamic qualities of the building and its landscaped triangular amenity deck.

No Image

55 Southbank Boulevard / Bates Smart

April 10, 2021 Andreas Luco 0

The new Adina Apartment Hotel Melbourne Southbank is the first cross-laminated timber (CLT) high-rise hotel in Australia. Utilising the latest in timber construction technology this project attains new levels in sustainable design. Approximately 5,300 tonnes of CLT were used to add 10 levels to an existing commercial building, offsetting nearly 4,200 of CO2 from the atmosphere. CLT Pushes Urban Adaptive Reuse Even Further The existing commercial office building built in 1989, was able to accommodate an extension of six levels with the use of concrete framed construction. The design challenge Bates Smart faced was how to surpass this, in order to deliver a hotel with 220 rooms.