No Image

Strawberry Farm Activity Hall / Describing Architecture Studio

May 16, 2021 Collin Chen 0

In Longba Town, Zhuxi County, a new municipal road “Changlong Avenue” crosses the main entrance of the original town with a 30-degree cutting angle. The triangular plot between the new municipal road and the main road of the original town is the site of Strawberry farm activity hall and picking greenhouse. The Longba town government hopes to take cultivation, picking, and related experience activities of strawberries as the new starting point of the rural economy in Longba Town, and form the entry point of rural vitality at the intersection of old and new roads.

No Image

PARK Store by Balabala / DUTS design

May 14, 2021 Collin Chen 0

Project Background. With the introduction of the Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area policy, the city of Foshan has begun to attract public attention. In the 2020 selection of new Tier 1 cities, Foshan is among the new Tier 1 cities for the first time. Foshan’s profound Lingnan culture has also attracted more and more attention and has become a new regional urban cultural center. Recently, DUTS Design completed the renovation of a century-old Lingnan house located in Lingnan Tiandi, Foshan together with Chinese kids fashion brand balabala. It has been transformed into a brand new space named PARK by balabala, a park experience space that has no boundaries with nature, creating a composite space integrating clothing, parent-child leisure, culture, and fashion lifestyle, bringing people a brand-new upgraded immersive experience. The century-old Lingnan building was “rebirthed” with new vitality from the unbounded natural landscape and the fusion of new business forms.

No Image

Periscope Toilet / Hexia Architects

May 13, 2021 Collin Chen 0

Background. Periscope toilet scattered around the Ginkgo swan lake were committed to building a new city to experience future life with harmonious coexistence of ecology and nature, wisdom and technology, integration of art and humanity

No Image

The Seeds Wood Houses / ZJJZ

May 11, 2021 Collin Chen 0

When this project began, the client wanted the buildings to be designed based on a form found in nature. Instead of creating merely imitative forms, however, we focused on developing the spatial experience by staging views and establishing the relationship between the structures and their surrounding environment. Eventually, four houses, the Seeds, were constructed. They seemed to arise from another dimension, looking nothing like we had originally planned.

No Image

Wukongyao Art Plaza / W+W architects

May 10, 2021 Collin Chen 0

The project is located in Luoyang Sancai Pottery Village and consists of five-hole cave dwellings and a public toilet. The fire-resistant bricks used to build traditional pottery kilns are used in the renovation of old cave dwellings to give them new vitality. The pure and plain cultural heritage of the western Henan region, the traditional cave space, and ceramic firing technology are fully integrated here.

No Image

Woodsy Whispers Residence / Shulin Architectural Design

May 9, 2021 Collin Chen 0

Design strategies and intentions. The construction site, consisting of three homestead areas, has a narrow shape and a 3-meter height difference from east to west. Two homestead areas located at west combined, with the lower one located at the east, together with established bases of two main structures of the entire residence: the upper-wide section and the lower-narrow section, connected through a half-transparent sky bridge. The field’s height difference between north and south was utilized to create an underground section used for maintenance storage and equipment closets; the east side vacant space caused by the height difference between east and west was used to create an opened-up gray space that serves as a multipurpose semi-outdoor area for residents’ various needs. The landscape water system in the field follows the path of outdoor steps, forming multiple mini waterfalls, enriching the walking experience with a continuous audio presence of water streams.

No Image

Seaweed Bay Health Resort / Greyspace Architecture Design Studio

May 8, 2021 Collin Chen 0

Project Background. Fanjia Village is located in the Shidao Management Area of Weihai City, Shandong Province, of which the beautiful scenery of Shidao Bay Inner Lake is to the east. It is a typical northern-rank courtyard-style village. In recent years, Shidao has been guided by the policy of “one hundred miles of coastline, one scenic chain”. The “most beautiful fishing village” folklore display area, “ten miles of ancient township” cultural tourism combination area, “mountain residence sea rhyme” style experience area, “quality agriculture “Leisure and sightseeing area” four sections can be created, which can be dedicated to open a whole area of beautiful countryside tourism demonstration belt through the four beautiful countryside characteristic sections. Fanjia Village is located in the middle section of the demonstration section. With the construction of the overall scenic area and infrastructure along the coastline, the traditional village has been gradually demolished and the fabric around Fanjia Village has been gradually destroyed, and as of May 2020, it has largely disappeared, replaced by ranks and columns of boarded-up residential buildings and villa areas. The houses within Fanjia Village have also been left vacant, some of them decaying and awaiting new functions.

No Image

Ancient Apricot Mountain Dwelling Home Stay / PAN-CHINA·RESP Studio

May 2, 2021 Collin Chen 0

Location: The subject site is located in the Dingrong Village where is the most northern village in Quanzhou. Dingrong village in the deep Daiyun mountains is well known for its ginkgo trees. There are 27 ancient ginkgo trees with ages of more than 300 years over the village. The leaves of these ginkgo trees turn gold during late autumn and early winter. Such beautiful ‘golden’ trees which are located within a large broad-leaf forest are forming a unique rural environment together with the locally ancient village houses. These ancient village houses with southern-Fujian architectural style are surrounded by bamboo forest groves, which seems to maintain this pure ancient land and culture. Due to the special location of the village and inconvenient roads, the original natural features of the ancient village are retained without the adverse impacts from the outside environment over hundreds of years.

No Image

Aoti Vanke Centre / LWK + PARTNERS

May 1, 2021 Collin Chen 0

The future of work is constantly being reimagined. Aoti Vanke Centre, an innovative working hub in Hangzhou, China designed by LWK + PARTNERS, embraces the hybrid model as the way forward and challenges conventional workspaces by externalising human activities to a fluid and highly permeable field of semi-outdoor space. This sleek new office complex reinterprets the podium-tower typology with each level of its elevated podium rotated by a different degree to create myriad walk spaces for people’s enjoyment. At a time when COVID-19 has accelerated shifting trends in sustainable design and spatial relations, the programmatic stack blurs the work-life distinction and lends itself towards a smarter urban lifestyle for the next generation, promoting interactions, active engagement and sustainability.

No Image

Hamilton Primary School & Kindergarten / Fusion Architects

May 1, 2021 Collin Chen 0

In this project, primary school and kindergarten share a common plot of land. Although they are all educational facilities, there are obvious differences between the users of primary school and kindergarten, and the venue should accommodate 12 kindergarten classes and their playground facilities, 36 primary school classes, as well as an outdoor playground and one indoor stadium; in our design, we need have to find a reasonable method to balance and allocate resources for the two educational institutes.