No Image

Function Walls / Lookofsky Architecture

December 18, 2018 Daniel Tapia 0

A full transformation of a 1920s apartment into an optimized living space for a young couple in Stockholm. The three main features of the renovation are a long kitchen wall, an installation and storage wall in the bathroom and a bedroom wardrobe wall. All of these built-in walls neatly contain all storage and practical features, while creating a sense of depth in the walls and articulating different functions of the spaces.

No Image

RMT14 Residence / Design Identity Unit

December 18, 2018 Daniel Tapia 0

“It would be nice to come back from work to a place that closes to nature and feel like a vacation in a countryside every day.” is the owner’s feeling that has been brought to the design. Courtyard which surrounded by the building is the main character for layout plan. These spaces allow nature inserted itself into different ways according to each building’s function. From the gate to the entrance, you will find a large tree in the middle of the drop‐off courtyard. Shading of this large and beautiful tree creates an interesting shadow to the two-story building in front of it. In addition, it is surrounded by green hills that the landscape architect designed it to be the fence of the house to create a natural view and atmosphere.

No Image

Mashouf Wellness Center / WRNS Studio

December 17, 2018 Daniel Tapia 0

The Mashouf Wellness Center at San Francisco State University is a new center of student life and an iconic campus gateway. Located on a prominent intersection at the edge of campus, the facility includes a mix of social, recreational, and competition spaces: a two-court gym, a large multi-purpose activities court (MAC), pools for both competitive and recreational swimming, a spa, cardio / fitness areas, a running track, a lounge, and meeting rooms. The Mashouf Wellness Center (MWC) will serve Associated Students, Campus Recreation, and the Cesar Chavez Student Center, as well as the broader campus community.

No Image

Mashouf Wellness Center / WRNS Studio

December 17, 2018 Daniel Tapia 0

The Mashouf Wellness Center at San Francisco State University is a new center of student life and an iconic campus gateway. Located on a prominent intersection at the edge of campus, the facility includes a mix of social, recreational, and competition spaces: a two-court gym, a large multi-purpose activities court (MAC), pools for both competitive and recreational swimming, a spa, cardio / fitness areas, a running track, a lounge, and meeting rooms. The Mashouf Wellness Center (MWC) will serve Associated Students, Campus Recreation, and the Cesar Chavez Student Center, as well as the broader campus community.

No Image

Casa Naranjos / Fabrizio Pugliese

December 17, 2018 Daniel Tapia 0

It is a detached house which is structured from 4 brick walls painted in white, modulated with different fittings according to the space that surrounds, the patio of the bedrooms, the laundry patio, the public area, and a central courtyard that articulates the private area of the public area.

No Image

Lavi+ / Estúdio Leme

December 17, 2018 Daniel Tapia 0

Lavi was developed with the purpose of promoting wellness through tasty raw foods. The name itself, inspired by the Haitian language, signifies LIFE. The whole concept surfaces from the notion that healthy, truly nutritious foods are the means by which to foster longevity and the betterment of individual’s quality of life. The architectural design of the restaurant has been inspired by the same concepts of the brand, creating an atmosphere capable of nurturing all five senses through the combination of its simplicity and orderliness with the nourishing, fresh raw foods served.

No Image

AGORA Pôle de Recherche Sur le Cancer / Behnisch Architekten

December 17, 2018 Daniel Tapia 0

The AGORA Pôle de recherche sur le cancer, located in Lausanne within sight of Lake Geneva, specifically provides working and research space for 400 scientists and practitioners under one roof. The major focus was on a comprehensive, holistic concept to design communication and working spaces for the cancer research center. Existing visual connections on the site and to the landscape beyond were crucial for a cautious formulation and adaption of the building mass. Thus, the building’s sculptural character makes it easily recognizable within its surroundings and contributes to its autonomous presence.

No Image

Technikum der Wala Heilmittel GmbH / h4a Gessert + Randecker Architekten

December 16, 2018 Daniel Tapia 0

WALA Heilmittel GmbH, headquartered in the Swabian town of Eckwälden near Bad Boll, produces and distributes Dr. med. Hauschka natural and organic cosmetics as well as WALA medicines. In response to the increased demand, a new laboratory building was built. The Stuttgart architects h4a Gessert + Randecker Architekten emerged victorious from the invited architectural competition with the idea of giving the entire complex a landscaped dissolved cell structure.

No Image

PETSHOP office / PAUM design

December 15, 2018 Daniel Tapia 0

The office for IT department of the PETSHOP company is located in St. Petersburg, on Chkalovsky avenue, in a Soviet industrial building of 50th – 60th years of the 20th century. Ridge ceiling and concrete columns more than 4 meters high, the top floor and huge windows overlooking the Petrograd Side – these are a fine introduction of space for the creative department of the modern dynamic company.

No Image

The Tides / Kurylowicz & Associates

December 15, 2018 Daniel Tapia 0

The Tides and the Warsaw Rowing Society (WRS) buildings form a new face for Warsaw’s developing riverfront. Located on the west bank near the Prince Józef Poniatowski bridge in Warsaw’s city center, the seven-story buildings make up an elegant composition set in between two flowing lines of movement; the Vistula river, and ul. Wioślarska (the Vistula highway). Both add narrative as well as a multiplicity of forces around separate programmatic elements belonging to two different client bodies.