No Image

Musicality School / Manuel Collado Arpia

December 9, 2018 Pilar Caballero 0

The project for the musicality school is born from a great conversation about the processes of musical learning and creativity. As a result of this symbiosis, key concepts arose to which the architecture of the new space had to respond: awakening musical curiosity / discovery, the circle, collective practice and community, awareness of space and body plus sustainability.

No Image

Secretariat of the Atlantic Sailing Club / Studium

December 9, 2018 Pilar Caballero 0

A small sector of the old pavilions of the shipyard of the Port of Leixões has been the secretariat of the Atlantic Sailing Club since 1944. With a privileged location, two facades on the first line of the sea, the area is the best location for the function it serves – welcoming the navigators and supporting events at sea.

No Image

A House in Rasu Namai / Inblum Architects

December 8, 2018 Pilar Caballero 0

As if hanging over the historical walls of the ammunition depots, the house is part of the Rasų Quarter located in Pavilniai Regional Park.  Here the houses of the archetype traditional silhouette harmoniously merge with the environment. The large showcase windows overlook slopes and valleys of the regional park, filling the interior with gorgeous landscapes.

No Image

A Country House in Chievo / studio wok

December 7, 2018 Pilar Caballero 0

The new home has been built into a section of the barn of an agricultural court at the gates of Verona, near the river Adige. The project’s leitmotif is a spatial and material dialogue between history and modernity, and it is also characterized by the great care taken in terms of environmental sustainability. In addition to the use of technical devices and systems for efficient energy, special attention has been given to the surrounding territory and landscape in the use of materials and design choices.

No Image

210 Residential Apartment / Negin Shahr Ayandeh

December 7, 2018 Pilar Caballero 0

Apartment 210, with 11 residential units and the total area of 2500 square meters has been constructed on a land of 1000 square meters in the second phase of Mehrshahr district in Karaj. Unit areas vary from two-bedroom 115 square meters to three-bed­room 210 square meters. The construction of this project began in the summer of 2012 and was completed in the spring of 2014. The structure of this building has a concrete skeleton and its mechanical installations are the mix of evaporative coolers and water heaters with split units.

No Image

Ninh Binh House / HGAA

December 6, 2018 Pilar Caballero 0

Ninh Binh is a small, peaceful city, located 100km to the south of Hanoi – the capital of Vietnam. Most of the new urban houses here are designed and built in the old-fashioned French mansion style, which was carelessly copied from colonial-style villas in Vietnam in the past. Redundant of pretentious and lavish decoration from the outside, but lacking green and open spaces, those buildings take no account of quality space for human life inside.

No Image

Cisco Meraki / Studio O+A

December 6, 2018 Pilar Caballero 0

It’s not often a design firm gets to go back and check in on past projects.  Usually, we visit a few weeks after move-in, but it’s rare that we get to see a space a few years later. Meraki’s expansion to a new floor offered an opportunity to observe how the company had grown into (or in this case out of) the space O+A designed for it four years ago. Rapid growth is a good thing, but it comes with its own challenges: too many workstations, not enough storage. For Meraki’s new space, we put strategies in place that will make the future more manageable.

No Image

Le Splendid / BAL

December 6, 2018 Pilar Caballero 0

Closed since 2012, this four-star hotel, an emblematic monument of Dax (Landes, France), embarks on a new life, more open towards the city and its population. The landscaping was created in association with EXIT and makes a tremendous contribution, orienting the building towards Dax, fluidifying its approaches and capitalising on L’Adour and Thiers Square. The entranceways of the various entities of the project were simplified in order to accentuate this new programmatic view.