Corporate Office for Team Thai / STAPATI

A linear sloping site facing the southwest, along a busy highway defined the context for this Corporate office in Calicut. The functional areas of the building are deliberately raised up from the ground, leaving the ground floor free as a multifunctional space. Thus the external landscape continues into the building and onto the raised portion of the land on the rear, which is articulated as an informal extension of the office space. This continuous space is resolved as a series of levels which allows the landscape to move in & out and form the spine around which all activities are organized.

Read more 

The People’s Chapel / Poiesis Architects

Emmanuel @ Everitt is a small church sitting on a 200 sqm sliver of land in a mature landed residential estate. The original church occupied a single storey corner terrace house built in the 1940s. Plans for rebuilding came about after heavy downpour in October 2010 caused serious damage, rendering it unsafe for occupation.

Read more 

The Renovation of Ngamwong-wan 44 / FATTSTUDIO

In early 2016, young couple plan to get married so they had decided to renovate husband’s sister’s bedroom. The project started with how to manage the 90 square meters area, 70 Sqm. on main floor and another 20 Sqm. above as mezzanine. Our clients required living area and bedroom with decoration style which we haven’t known it before.

Read more 

The Renovation of Ngamwong-wan 44 / FATTSTUDIO

In early 2016, young couple plan to get married so they had decided to renovate husband’s sister’s bedroom. The project started with how to manage the 90 square meters area, 70 Sqm. on main floor and another 20 Sqm. above as mezzanine. Our clients required living area and bedroom with decoration style which we haven’t known it before.

Read more 

Piccolo Haus / SMART ARCHITECTURE

The area, where the remains of Rock shade have been found, is livelihood from old stone age. This place is located in wind path, so there is always a fresh wind from south area – Cheong do, Ga chang. The mountain to the west of site keeps out hot sunlight in the afternoon. And Shin-cheon river flows at the bottom of mountain, so there is enough water.

Read more 

Piccolo Haus / SMART ARCHITECTURE

The area, where the remains of Rock shade have been found, is livelihood from old stone age. This place is located in wind path, so there is always a fresh wind from south area – Cheong do, Ga chang. The mountain to the west of site keeps out hot sunlight in the afternoon. And Shin-cheon river flows at the bottom of mountain, so there is enough water.

Read more 

‘Nuestra Señora de la Consolación’ Church / Allan Cornejo Arquitecto

In the district of Rímac in Lima, it was erected in the decade of the 60s by the Congregation of Religious Agustinas Daughters of the Most Holy Savior. The passage of time, the weather and the application of poor maintenance diminished the state of their structures, accelerating their deterioration. After a thorough analysis, it was approved to carry out a new coverage design and the reinforcement of its structures, in such a way that value is added to the existing church.

Read more 

The Modern Village Office / Ho Khue Architects

Children from centuries in the past until now were born and raised in the countryside without many amenities and little money. These are now successful city dwellers. They are now modern but have not forgotten the images and feeling of cement rooves, the low brick walls, and the bamboo that permeates the village. 

Read more 

Portuguese Football National Team Headquarters / Risco

The new premises for the Portuguese Football Federation, called Cidade do Futebol (Football City), result from a decision to join all of the institution’s activities in a single facility, namely, its headquarters, logistics centre and the new football technical centre, aimed to accommodate the seventeen national team’s training camps and work. The Cidade do Futebol is located in the Jamor National Sports Complex, west of the National Stadium, on a plot measuring approximately 7 hectares, surrounded by primary access roads to the city of Lisbon. The land measures approximately 370m long (extending north / south) and 220m wide (extending east /west) and there is a substantial gradient between the outermost edges (about 20m), which complicated the placement of the playing fields.

Read more 

Villa in Herzliya Pituach / archiFETO

The size of the lot is approximately half a dunam; the area of the house is about 320 square meters. As soon as we saw the location – its proximity to the Herzliya sea – we immediately felt that the required design for the building’s envelope had to be clean and modern, while featuring facades resting on an old stone hill surrounded by water.
Apparently Apollonia – a mere few hundred meters away – contributed to this feeling; its ancient ruins can be seen on a cliff above the water, and in the background a modern city is visible as it continues to grow.

Read more