No Image

House in Morrillos / Cristián Izquierdo Lehmann

May 9, 2021 Sabrina Leiva 0

This project is by a long, open beach, on a desert dune rising in front of a wetland. It is a seasonal house to accommodate up to three couples and can be leased or bartered for the rest of the year. Its intermittent occupation and isolated location led us to think of it as a superposition of two models: the motel and the cabin. The motel suggests self-sufficient rooms served from the outside by second access, while the cabin presumes a centralized space that brings the community together. A set of 4 rooms come together in a shared central kitchen, forming a larger compact structure enclosed by mobile panels, which open different possibilities of use according to their position.

No Image

Brincante Institute / Bernardes Arquitetura

May 1, 2021 Sabrina Leiva 0

The program of the new headquarters of the Brincante Institute includes an auditorium for approximately 80 people, a rehearsal room, an administrative area, and enough storage room for musical instruments, costumes and props. 

No Image

Lee&Tee House / Block Architects

August 26, 2020 Sabrina Leiva 0

“This house means everything to us because it is the fruit of constant efforts to pursue our dreams,” said the homeowners, a married couple of young age and active lifestyle. Talking about the house they have just bought, they wanted to renovate it into new living spaces and a home office–a fashion factory producing handcrafted leather products.

No Image

Wohnhaus am Hainerweg / JOP Architekten

April 24, 2020 Sabrina Leiva 0

The plot is characterized by the surrounding residential buildings with sloped roofs, and the available narrow site. This leads to the idea to design a slim building with the gable facing to the street. The building appears in a simple form of an archetypical house.

No Image

Terada House / Mizuno architecture design association

April 17, 2020 Sabrina Leiva 0

Terada House is an annex built on a vacant lot next to the existing house. It is a new home for the client and his family (his wife and two children). Due to the limited buildable area, the building was designed within a 7.28m x 7.28m plan based on the standard module of wood structure. 

No Image

Abbaye Val Notre-Dame / Atelier Pierre Thibault

April 15, 2020 Sabrina Leiva 0

The entirely new Cistercian Abbey of Saint-Jean-de-Matha was made to express the harmony and simplicity governing the daily lives of the Cistercian monks. The seven daily masses pace their lives. In accordance to their way of life, the abbey’s different spaces seem progressively circling around the cloister and culminate towards the church, the project’s focal point. At the very heart of the building, the cloister preserves a part of the forest and allows the abbey to have a sample of the passing seasons.

No Image

Houses in Wygärtli / Beck + Oser Architekten

March 30, 2020 Sabrina Leiva 0

The two houses “Im Wygärtli” are located in a villa garden on the southern hillside of Hofstetten. The buildings are situated across the slope and are accessed from the north on the upper floor level, which offers a beautiful view towards the first hills of the Jura Mountains. The curved shape of the roof creates its own topography, which connects the two floors and turns the location on a slope into a part of the design concept. On the inside, a single-flight staircase provides the spatial connection between the entrance hall on the upper living floor and the sleeping floor below. The dynamic and open staircase creates a strong reference between the two floors. It also allows daylight into the translucent bathroom cubes – which are built out of glass blocks and divide and structure the lower floor.

No Image

Les Abouts / Atelier Pierre Thibault

December 5, 2019 Sabrina Leiva 0

In order to understand the origins of the residence’s name, we have to go back to the story of one of its two inhabitants. During his childhood, this man used to live on the family-owned farm in the Centre-du-Québec region. When he grew older, his parents left him a sizable portion at the far end of their land that they could not cultivate. Literally meaning the “far end” Les Abouts remained unoccupied for quite some time. After a couple of years spent abroad, it became obvious to the owner that he should colonize the parcel of land he had inherited. Therefore, he and his partner together decided to have a secondary residence built on Les Abouts. As art collectors and enthusiasts, they decided they wanted wide spaces to showcase their various acquisitions throughout the house.