No Image

Psychopedagogical Medical Center / Comas-Pont arquitectos

December 15, 2020 Valentina Villa 0

All rehabilitation services for people with mental illness are grouped in this building. The center is composed by the repetition of a 6m wide space module. A system of economic and energetically sustainable constructions, plus the domestic scale and the warmth of the interior spaces added to the relationship between building and nature, makes this a HEALTHY BUILDING.

No Image

Boulder Cabin / Dynia Architects

October 11, 2020 Valentina Villa 0

This 2,500 square foot residence sits atop a precipice with views to the metropolitan Denver valley to the east and the iconic Flatiron peaks to the west.  The interior spaces are austere, reflecting the disciplined lifestyle of the homeowners.  

No Image

Atlas House / MONADNOCK

August 28, 2020 Valentina Villa 0

The Atlas House is situated on the edge of the city of Eindhoven, opposite a historic rural estate. The compact square building manifests itself as a tower. It is rotated 45 degrees relative to the street and is detached from the boundaries of the plot. All windows are grouped around the corners and at times allow for diagonal views through the volume. Internally, the rotation provides striking vistas along the edges of the forest. The depth of the façade openings reveals that the size and colour of the bricks is the same both inside and outside. These define the character of the raw and restrained interior. The external facades offer no clues about the playful offsets of the internal spaces. The interior reveals a collection of rooms of various heights and floor levels, each giving their respective window openings specific characteristics.

No Image

Shitang Village Internet Conference Center / AZL Architects

April 19, 2020 Valentina Villa 0

The trend of modernization and urbanization in  rural development inevitably requires the introduction of new types of functions. As multi-functional buildings with large space, the Internet conference center is one of them. Taking the commune auditorium and the vegetable greenhouse as the original form,  Shitang Village Project in Jiangning tries to reconstruct public buildings in a rural context. Efforts have been made to rapidly build a system through industrialization, bringing in the technology of pre-fabricated super slender column structure, selectively applying suitable technology to eliminate the existence of weakened and materialized buildings and  restoring the primitive feeling of rural villages, hence having conducted a rejuvenated construction practice in an extremely short construction period of time in rural villages.

No Image

Linear Cabin / Johnsen Schmaling Architects

April 2, 2020 Valentina Villa 0

The Linear Cabin is a small, unassuming family retreat, its long, low-slung body sitting on top of a steep bluff overlooking Alma Lake in the sparsely populated Northwoods region of Wisconsin.  A narrow gravel road weaves through the forest and leads to a small clearing, where the simple, 900-square-foot bar building marks the threshold between the densely wooded plateau and the lake bluff beyond.  With its simple plan, restrained use of materials, and precise detailing, the Linear Cabin continues Wisconsin’s rich legacy of cabin architecture – an unapologetically contemporary building that echoes the elegant clarity and rustic warmth of its typological predecessors while carefully avoiding bucolic sentimentality.

No Image

KAP-House / ONG&ONG Pte Ltd

March 21, 2020 Valentina Villa 0

Reclined within a well-heeled residential enclave, KAP-House reposes behind wild grassland that grows from the remains of the old Malayan Railway. Placed on a plot that was once the sprawling garden of a classic colonial black and white bungalow, the home was imagined as a paradigm of modern tropical living. 

No Image

Pino Familia / Moon Hoon

March 7, 2020 Valentina Villa 0

The 300pyong irregular shaped piece of land in the outskirt of north eastern Seoul simultaneously faces forests and the dense urban conditions. The boundary that faces the city is walled up according to wishes of the client, who is both an avid collector of Pinocchio dolls and artifacts from around the world, and owner of a private kinder-garden. The client had a programmatic vision for a museum and galleries where her Pinocchio collections and related collections and designs could be enjoyed and experienced. The first building was envisioned as mainly as a Pinocchio doll museum with some seating areas for watching performances. There was a request for an outdoor hall where make shift arena could take place. The second building was to house many other character designs related to Pinocchio, with an emphasis on interactive program and a larger auditorium for movies, concerts and other congregational uses. The third building needed to accommodate a museum shop with a cafeteria, and some workshop space.

No Image

Winery in Mont-Ras / Jorge Vidal + Víctor Rahola

September 8, 2019 Valentina Villa 0

The construction of a winery and the wine process creation are extremely attached at the experience with the land. The wine is smell, color, flavor and shape.  The senses and the perceptions have to go together with a site that is able to emphasize the process of the transformation. In order of that, we have worked with four key aspects: