No Image

The Pavilion by Feldman Architecture has glass walls designed to “disappear” into California hillside

June 6, 2020 Kristine Klein 0
The Pavilion by Feldman Architecture

American firm Feldman Architecture has inserted a glass pavilion between two white stucco volumes to form this residence in San Jose, California. The Pavilion is situated on a portion of flat land that was cut into a hillside during a fire on the lot several years ago. Feldman Architecture constructed the house hoping to use

The post The Pavilion by Feldman Architecture has glass walls designed to “disappear” into California hillside appeared first on Dezeen.

No Image

Philip Johnson’s Glass House informs pool pavilion in Canada

May 24, 2020 Kristine Klein 0
Pavilion A by Maurice Martel architecte

The modernist Ben Rose House in the film Ferris Bueller’s Day Off and Philip Johnson’s Glass House informed this pool house designed by Canadian studio Maurice Martel Architecte. Maurice Martel Architecte completed Pavilion A to accompany an existing house in Saint-Bruno-de-Montarville, an off-island suburb of Montreal. It was designed to draw on two examples of

The post Philip Johnson’s Glass House informs pool pavilion in Canada appeared first on Dezeen.

No Image

Translucent glass house built alongside historic buildings for Lasvit’s Czech Republic headquarters

May 19, 2020 Tom Ravenscroft 0
Headquarters for glass company Lasvit in Nový Bor, Czech Republic, by Ov-a Architekti Studio

Prague studio Ov-a Architekti has built a translucent house and restored a group of 19th-century timber buildings for the office of glass company Lasvit in Nový Bor, Czech Republic. The architecture studio renovated a pair of existing houses and added black and white house-shaped additions to form the glass brand’s headquarters. Lasvit wanted to continue and

The post Translucent glass house built alongside historic buildings for Lasvit’s Czech Republic headquarters appeared first on Dezeen.

No Image

BIG creates spiral museum for Audemars Piguet in the Swiss mountains

April 22, 2020 India Block 0
Musée Atelier Audemars Piguet by BIG

Musée Atelier Audemars Piguet is a spiral-shaped building rising up out of the landscape of Vallée de Joux in Switzerland designed by BIG for the watchmaker to house its collection of timepieces. The curved glass walls and the green roof of the BIG-designed pavilion sit next to the original Audemars Piguet workshop, which was set up in

The post BIG creates spiral museum for Audemars Piguet in the Swiss mountains appeared first on Dezeen.

No Image

C+ Architects perches glass restaurant above dramatic mountain landscape

April 3, 2020 Jon Astbury 0
Floating Island Restaurant by C+ Architects

Floating Island Restaurant by C+ Architects features a glazed dining room on stilts cantilevering from a hillside overlooking mountains in Chongquing, China. Originally designed for the inaugural 2019 Wulong Lanba Land Art Festival, the restaurant is described by its creators as part-architecture, installation and exhibition. A footbridge with glazed balustrades leads from a winding mountain road

The post C+ Architects perches glass restaurant above dramatic mountain landscape appeared first on Dezeen.

No Image

Glenn Howells Architects creates lantern-like school for English National Ballet

March 23, 2020 Jon Astbury 0
English National Ballet by Glenn Howells

Glenn Howells Architects has built a dance school for the English National Ballet, with windows in its translucent white cladding that give glimpses of rehearsals. The £36 million centre is located on London City Island, a peninsula on the Thames being developed by EcoWorld and Ballymore. Built on a site sandwiched between two residential towers,

The post Glenn Howells Architects creates lantern-like school for English National Ballet appeared first on Dezeen.

No Image

Archer + Braun adds glass and stone extension to grand Edinburgh villa

February 18, 2020 Jon Astbury 0
Edinburgh Pavilion by Archer + Braun

Architecture studio Archer + Braun has renovated a Victorian villa in Edinburgh, adding a glazed extension with red limestone cladding. Called Edinburgh Pavilion, the minimal extension was designed as a deliberate contrast to the existing Grade B-listed structure. The main house is laid out as a series of formal, large and well-decorated rooms. Archer +

The post Archer + Braun adds glass and stone extension to grand Edinburgh villa appeared first on Dezeen.

No Image

Archer + Braun adds glass and stone extension to grand Edinburgh villa

February 18, 2020 Jon Astbury 0
Edinburgh Pavilion by Archer + Braun

Architecture studio Archer + Braun has renovated a Victorian villa in Edinburgh, adding a glazed extension with red limestone cladding. Called Edinburgh Pavilion, the minimal extension was designed as a deliberate contrast to the existing Grade B-listed structure. The main house is laid out as a series of formal, large and well-decorated rooms. Archer +

The post Archer + Braun adds glass and stone extension to grand Edinburgh villa appeared first on Dezeen.

No Image

Glazed sun room with copper parapet extends Dublin house

January 21, 2020 Jon Astbury 0
The Glass Ribbon by Scullion Architects

Scullion Architects has remodelled and extended a house in Dublin, adding a long glazed sun room with deep sill and copper parapet that opens on to a garden. Called The Glass Ribbon, the project reverses several poor alterations previously made to the home, reinstating its generously-sized rooms and layout. “The housing situation in Dublin at

The post Glazed sun room with copper parapet extends Dublin house appeared first on Dezeen.

No Image

Sabine Marcelis creates furniture and lighting from same materials as Barcelona Pavilion

January 9, 2020 Alyn Griffiths 0
Sabine Marcelis creates installation from Barcelona Pavilion materials

Designer Sabine Marcelis has used glass, travertine and polished metal to create a collection of sculptural interventions that respond to the materiality of Mies van Der Rohe’s Barcelona Pavilion. No Fear of Glass is the latest in a series of temporary installations staged at the pavilion, which is a recreation of the structure built by

The post Sabine Marcelis creates furniture and lighting from same materials as Barcelona Pavilion appeared first on Dezeen.