No Image

Unemori Architects and Teco Architects create “park-like” health and childcare centre

January 27, 2022 Cajsa Carlson 0
Child playing in Kitakami childcare centre by Unemori architects

Japanese studios Unemori Architects and Teco Architects have turned a commercial building in Kitakami, Japan, into a health and childcare support centre, adding a new facade as well as undulating floors and ceilings. The two studios gutted and converted the first two floors of the eight-storey building using materials including corrugated polycarbonate, wood, and textile

The post Unemori Architects and Teco Architects create “park-like” health and childcare centre appeared first on Dezeen.

No Image

Rural hospital in Bangladesh named world’s best building by RIBA

January 25, 2022 Lizzie Crook 0
Brick hospital building in Bangladesh

The Friendship Hospital in Bangladesh by local architecture studio Kashef Chowdhury/URBANA has been awarded the RIBA International Prize 2021. The hospital is the latest winner of the RIBA International Prize, which is awarded biennially to a project “that demonstrates design excellence and social impact”. The Friendship Hospital is a low-cost and remote medical institution in Bengal, southwest

The post Rural hospital in Bangladesh named world’s best building by RIBA appeared first on Dezeen.

No Image

Xiamen pilates studio by Wanmu Shazi resembles a light-dappled cave

January 25, 2022 Natasha Levy 0
Woman sitting crosslegged on floor of T.T. Pilates studio in Xiamen by Wanmu Shazi with light streaming in through rounded windows

Amorphous windows illuminate the cavernous interior of this pilates gym, which designer Wanmu Shazi has created in the Chinese port city of Xiamen. The interior of TT Pilates, which is set inside a high-rise office building, was designed to distance visitors from the hustle and bustle of their urban surroundings. “Pilates is a unique exercise

The post Xiamen pilates studio by Wanmu Shazi resembles a light-dappled cave appeared first on Dezeen.

No Image

i29 creates colour-block interiors for Amsterdam dental clinic

December 27, 2021 Natasha Levy 0
Dentista clinic in Amsterdam with white and khaki-green colour-block interiors

Fresh white treatment rooms are contrasted with khaki-green communal areas inside the Dentista dental clinic in Amsterdam, which has been designed by local studio i29. As the clinic is Dentista’s first, i29 was tasked with creating an interior scheme and visual identity that could be easily rolled out to future locations. “Our design strategy was

The post i29 creates colour-block interiors for Amsterdam dental clinic appeared first on Dezeen.

No Image

Herzog & de Meuron unveils plectrum-shaped AstraZeneca research centre

December 10, 2021 Cajsa Carlson 0
Disc-shaped glass research centre for AstraZeneca

Swiss studio Herzog & de Meuron has completed The Discovery Centre, a glass-clad facility for research and development designed for pharmaceutical company AstraZeneca in Cambridge. The research centre, which is shaped like a triangular guitar plectrum and features a sawtooth-shaped roof, is located in the middle of the Cambridge Biomedical Campus and was designed in

The post Herzog & de Meuron unveils plectrum-shaped AstraZeneca research centre appeared first on Dezeen.

No Image

Matteo Thun creates new wing with “hotel-like” patient rooms for Waldkliniken Eisenberg hospital

November 18, 2021 Alyn Griffiths 0
Waldkliniken Eisenberg by Matteo Thun has a cylindrical design

Milan-based design studio Matteo Thun & Partners borrowed from its experience working on hospitality interiors when designing this hospital building in Eisenberg, Germany. In 2013, the studio headed by Italian designer Matteo Thun and Spaniard Antonio Rodriguez won an international competition to design a new hospital wing for Germany’s largest orthopaedics centre, the Waldkliniken Eisenberg.

The post Matteo Thun creates new wing with “hotel-like” patient rooms for Waldkliniken Eisenberg hospital appeared first on Dezeen.

No Image

Foster + Partners completes hospital with striped facade for University of Pennsylvania

November 11, 2021 James Parkes 0
The hospital is located in Pennsylvania

Architecture firm Foster + Partners has designed an inpatient facility for the University of Pennsylvania Health System, which is intended to serve as an example of a “hospital of the future”. Located in the University City district of West Philadelphia, the facility was built beside the University of Pennsylvania and a collection of hospital buildings

The post Foster + Partners completes hospital with striped facade for University of Pennsylvania appeared first on Dezeen.

No Image

Steven Holl completes “energetic and open” Cofco Cultural and Health Center in Shanghai

October 29, 2021 Alyn Griffiths 0
Cofco Cultural and Health Center exterior view

Steven Holl Architects has completed a cultural and health centre in Shanghai, comprising a pair of concrete buildings punctured by irregular openings that are set within a landscaped park. The firm headed by architect Steven Holl designed the Cofco Cultural and Health Center in 2016 for a site next to the Punan Canal in Shanghai’s

The post Steven Holl completes “energetic and open” Cofco Cultural and Health Center in Shanghai appeared first on Dezeen.

No Image

Steel mesh wraps Nike’s LeBron James Innovation Center by Olson Kundig

October 8, 2021 Jenna McKnight 0
Le Bron James Innovation Center by Olson Kundig

A full-size basketball court and a 200-metre track are among the spaces found inside a large, metal-clad building designed by US firm Olson Kundig on the Nike campus in Oregon. The LeBron James Innovation Center is part of the 300-acre (121-hectare) Nike World Headquarters in Beaverton, Oregon. The new facility is named after the basketball

The post Steel mesh wraps Nike’s LeBron James Innovation Center by Olson Kundig appeared first on Dezeen.

No Image

Psychologists office and tranquil garden hidden behind concrete wall in Uruguay

September 6, 2021 James Brillon 0
Psychologist's office Pedro Livni Rafael Solano

Architects Pedro Livni and Rafael Solano have created a psychologist’s office behind a tall concrete wall in Ciudad de la Costa, Uruguay. Located within the garden of an existing property, the low-slung structure encompasses 35 square metres and is hidden by a wall that runs its full width. Only a door and a circular aperture,

The post Psychologists office and tranquil garden hidden behind concrete wall in Uruguay appeared first on Dezeen.