No Image

Sabará Apartment / Felipe Rodrigues Arquitetura

April 12, 2021 Andreas Luco 0

Following an analysis of the existing unit and client demands, the project’s primary focus was on the property’s main social areas. By observing the apartment’s original plant, we found a pressing need to unify the living room and dining room, which were partially compartmentalized. The kitchen’s layout was also questionable, presenting evident issues in proportion and circulation. As in a game of logic, with few movements of the dividing lines, the resulting space turned out to be very interesting. The premises of the project were therefore defined.

No Image

Bow Quarter Apartment / EBBA ARCHITECTS

April 12, 2021 Andreas Luco 0

EBBA have recently completed an ambitious refurbishment to an apartment located in an old matchstick factory in East London. The project includes the complete overhaul of a double height space in the converted factory building, opening up and extending the mezzanine to provide a generous flexible apartment. The renovation sought to maximise the small footprint by lining the edges with joinery and storage, allowing for an open plan arrangement with vertical lines that could increase the sense of volume.

No Image

B+D Apartment / k-da

April 11, 2021 Valeria Silva 0

This small apartment in the London Terrace wanted to rethink its layout 90 years after it was first constructed. We worked to move the heart of the house into a great room completely change the feel of this little gem – now ready to take on the next century.

No Image

FACE-LIFT Sangdo Building / stpmj

April 8, 2021 Hana Abdel 0

During the past decade, Sangdo has undergone rapid redevelopment, with approximately ten-thousand housing units being constructed. Housing supply soared, but parts of Sangdo that were not subject to the redevelopment quickly became vacant. Consequently, streets with vacant buildings deteriorated, and the floating population plummeted. Small buildings and lots on these streets were not profitable.

No Image

The Playhouse Store / PAN-PROJECTS

April 8, 2021 Pilar Caballero 0

The Playhouse is a full renovation project of 3 stories high building locates in a busy fashion district of Tokyo, Aoyama in Japan. The building accommodates a British fashion store on the ground and first level, and a hall for a wedding and event planning company on the second level. Our design team was challenged to envision a new spatial model of Post-COVID store by reconsidering the existing function of physical shops.

No Image

Copeland House / Architectural Farm

April 8, 2021 Valeria Silva 0

Renovation and extension of a 1950’s semi-detached house where the new elements are expressed, internally and externally, as a continuous twisting brick ribbon interwoven with, and supporting the original structure. This new brick structures encloses, at ground floor, a new kitchen, dining and a sunken living area, defined by a polished concrete datum, with a new master bedroom and en-suite at first floor.

No Image

Mariposa Garden House / Renée del Gaudio

April 6, 2021 Pilar Caballero 0

Mariposa Garden House transforms a 1940s ranch home into a house of gardens and light. The new construction is built on top of the existing concrete foundation of the former home. The reuse of this foundation was seen not as a constraint, but as an opportunity. The project succeeds in its restrained approach to energy, materials, and size. The design minimally increases the original 1,750 square foot layout with higher ceilings, an open floor plan, and deep connections to the landscape.

No Image

NDT.304 Apartment / MZAM

April 5, 2021 Pilar Caballero 0

The NDT.304 project gathers intentions, experiences, history and versatility, and it’s totally thought to bring new life into a space built in 1936, which is located in Barcelona, in the bustling neighborhood of Sant Andreu. The project promotes the idea of using a pre-existing architectural space (by no means obsolete) and adapting it to the needs of the present by adding design elements.

No Image

Campo Mártires da Pátria Building 103 / Pedro Carrilho Arquitectos

April 4, 2021 Valeria Silva 0

Located in an emblematic square of Lisbon, the Campo Mártires da Pátria, also called Campo Santana, the architectural proposal preserved the design of the main facade with the exception of the pre-existing coating – tiles from the 90s, completely dissonant. In this way, the opportunity arose to look in the traditional Portuguese tile factory ‘Viúva Lamego’ for a new exterior solution with a neutral pattern in a pearl tone, with artistic value, which gave a subtle distinction to the facade.