No Image

MVRDV unveils terraced LAD headquarters in Shanghai designed as “agricultural oasis”

July 13, 2021 Cajsa Carlson 0
LAD headquarters Shanghai

Dutch architecture studio MVRDV has released designs for a terraced office block clad in solar panels for Chinese agriculture development company Lankuaikei Agriculture Development. Located lakeside in Lingang New Town, Shanghai, the building will feature a “technological” roof that will follow the shape of its 11 stepped storeys. The northern part of the roof is

The post MVRDV unveils terraced LAD headquarters in Shanghai designed as “agricultural oasis” appeared first on Dezeen.

No Image

Jean Nouvel unveils bright red covered shopping street in Shanghai

June 12, 2021 Alyn Griffiths 0
The building has red internal facades

Ateliers Jean Nouvel has completed a mixed-use building in Shanghai’s Huangpu district with a covered shopping street flanked by bright red offices adorned with earthenware planters. The studio headed by Pritzker Architecture Prize-winning architect Jean Nouvel designed the Henderson CIFI Tiandi building for property development and investment company CIFI Holdings. The building is located on Jian Guo

The post Jean Nouvel unveils bright red covered shopping street in Shanghai appeared first on Dezeen.

No Image

Wutopia Lab’s latest bookstore in Shanghai borrows from traditional Chinese garden design

June 7, 2021 Ali Morris 0
Bookstore by Wutopia Lab

Bookshelves made from perforated aluminium and quartz stone double as partition walls in this maze-like Shanghai bookstore by local architecture studio Wutopia Lab. The 452-square-metre bookstore, which opened last month, is located at the base of a recently completed brick-red office block called Cifi Xintiandi (which translates as “The Roof”) by Ateliers Jean Nouvel. The

The post Wutopia Lab’s latest bookstore in Shanghai borrows from traditional Chinese garden design appeared first on Dezeen.

No Image

Open Architecture designs Shanghai school to be more like a village than a megastructure

May 19, 2021 Amy Frearson 0
Arts Centre at Shanghai Qingpu Pinghe International School by Open Architecture

An eclectic mix of buildings form the Shanghai Qingpu Pinghe International School, designed by Chinese studio Open Architecture to promote a richer and more varied learning experience. Open Architecture co-founder Huang Wenjing told Dezeen the aim was to find an alternative to the “school-as megastructure” model, which has become particularly prevalent in China. Instead of

The post Open Architecture designs Shanghai school to be more like a village than a megastructure appeared first on Dezeen.

No Image

Raams Architecture Studio stacks 388 white blocks to form Shanghai tea shop

May 5, 2021 Ali Morris 0
Marble panelling and white MDF blocks in seating area of Mini Cuppa tea shop by Raams Architecture Studio

Raams Architecture Studio has used white MDF blocks to line the Mini Cuppa cafe in Shanghai, China, in homage to the modular cube system employed by Frank Lloyd Wright across his seminal Textile Block Houses. Located in a newly developed area in west Shanghai, the 90-square-metre shop sells cheese tea – a cold infusion blended with

The post Raams Architecture Studio stacks 388 white blocks to form Shanghai tea shop appeared first on Dezeen.

No Image

AIM Architecture turns shopping mall atrium into plant-filled plaza

May 3, 2021 Amy Frearson 0
Xintiandi atrium by AIM Architecture

Shopping centres don’t have to “bright, white and shiny” according to AIM Architecture, which has transformed the Xintiandi mall in Shanghai by adding natural materials and plants. The previously underused atrium has been reimagined in the spirit of a garden plaza, with wooden surfaces, plants hanging down from the balconies and natural light filtering in from above.

The post AIM Architecture turns shopping mall atrium into plant-filled plaza appeared first on Dezeen.

No Image

Neri&Hu contrasts tactile brick podium with minimalist office blocks at Schindler campus

March 15, 2021 Lizzie Crook 0
A monochrome office block with a grey brick base

A podium made of recycled grey bricks links three clean-cut office blocks on the campus that Neri&Hu has created for elevator manufacturer Schindler in Shanghai, China. Named Schindler City, the 32,400-square-metre complex in the Jiading district unites all of the company’s departments in one place, having previously been scattered throughout Shanghai. The campus comprises offices,

The post Neri&Hu contrasts tactile brick podium with minimalist office blocks at Schindler campus appeared first on Dezeen.

No Image

Open Architecture combines library and theatre in “blue whale” Bibliotheater

January 29, 2021 Tom Ravenscroft 0
Pinghe Bibliotheater at the Shanghai Qingpu Pinghe International School China

Chinese studio Open Architecture has designed a theatre and library at the Shanghai Qingpu Pinghe International School China within a blue-coloured building that resembles a whale. Named the Pinghe Bibliotheater, the building was designed by Open Architecture to combine two theatres with a library in one structure that would be a visual marker for the international school

The post Open Architecture combines library and theatre in “blue whale” Bibliotheater appeared first on Dezeen.

No Image

Former Shanghai airport transformed into Xuhui Runway Park

January 10, 2021 Tom Ravenscroft 0
Xuhui Runway Park

Architecture studio Sasaki has created an expansive linear park on the site of the runway for the former Longhua Airport in the Xuhui riverfront area of Shanghai. The 1,830-metre-long park was built on the site of the runway of Longhua Airport, which was Shanghai’s only civilian airport until 1949 and closed in 2011. “Xuhui Runway Park is an innovative urban revitalization project

The post Former Shanghai airport transformed into Xuhui Runway Park appeared first on Dezeen.

No Image

Neri&Hu embody ethos of “reflective nostalgia” with own architecture studio in Shanghai

December 3, 2020 Tom Ravenscroft 0
Neri&Hu architecture studio in Shanghai

Multidisciplinary studio Neri&Hu has converted an office and staff dormitory building in Shanghai into its own architecture and design offices named No 31. Part of a former industrial complex in Shanghai’s Jing’an Temple area, the block is the latest building that Neri&Hu has converted into its own offices as the studio has expanded since it was

The post Neri&Hu embody ethos of “reflective nostalgia” with own architecture studio in Shanghai appeared first on Dezeen.