No Image

BC—OA hides storage behind metal panels in renovated Soho loft

April 7, 2021 Jenna McKnight 0
S-M-L Loft by BC—OA

Tall enclosures lined with patinated steel panels feature in this revamped apartment in New York City, designed by local architecture firm BC—OA. The project, called S-M-L Loft, is located in a cast-iron building dating from 1880 in the city’s Soho district. New York firm BC—OA renovated the rectangular 2,500-square-feet (232-square-metres) apartment in the historic building,

The post BC—OA hides storage behind metal panels in renovated Soho loft appeared first on Dezeen.

No Image

Jean Verville Architecte inserts gridded steel lightwell into Montreal home

March 1, 2021 Cajsa Carlson 0
Shadows from steel structure in Montreal kitchen

Canadian studio Jean Verville Architecte has created a theatrical interior inside a Montreal house by adding a large steel structure capped by a skylight that casts dramatic shadows. For the project, called MSO; Play/Pause, the studio completely reorganised the interior of the building and built a 12-metre-high steel lightwell in the centre of the three-storey

The post Jean Verville Architecte inserts gridded steel lightwell into Montreal home appeared first on Dezeen.

No Image

Restobar Mama is a brick-clad restaurant with a “carousel-like” canopy

February 18, 2021 Alyn Griffiths 0
Red steel-and-brick pavilion in Maastricht

Dutch architecture office KettingHuls has completed a restaurant pavilion in a park in Maastricht, featuring a circular steel canopy that allows trees to grow through its open structure. The studio headed by architects Daniëlle Huls and Monica Ketting designed the Restobar Mama pavilion for the recently planned Vrijheidspark in the city’s Maastricht-East district. The park

The post Restobar Mama is a brick-clad restaurant with a “carousel-like” canopy appeared first on Dezeen.

No Image

Aretz Dürr Architektur adds geometric steel and glass extension to House B

February 17, 2021 Tom Ravenscroft 0
House B by Aretz Dürr Architektur in Biberach an der Riss in Germany

Aretz Dürr Architektur has added a rational, double-height extension to a pitched-roof house in the town of Biberach an der Riss, Germany. Named House B, the extension was designed to give the family home more room with living and dining spaces that directly overlook the previously disconnected garden. “The core concept was to create a

The post Aretz Dürr Architektur adds geometric steel and glass extension to House B appeared first on Dezeen.