No Image

Landscape House / Mabire Reich

July 10, 2021 Cristian Aguilar 0

Extending a house means reducing the exterior space of a plot. The theme of the project that we developed for the “landscape house” is the restitution of an exterior space. The site of the project is located in Nantes (France), in an area established on a ridge of the Armorican Massif. The 300m² plot hosts at its bottom a small house as a testimony to the past worker of the neighborhood.

No Image

Juniper House / Murman Arkitekter

April 17, 2021 Cristian Aguilar 0

This house is more than a weekend cottage. This house is an experiment. You approach it via a cul-de-sac that ends in a sheep fence towards the open moor. There is a grove of high junipers and a couple of white plastered houses visible. Embedded in a glade 5 meters to the right lies Juniper House. The house is barely visible, like a mirror of its own surroundings.

No Image

House at Mols Hills / Lenschow & Pihlmann

April 4, 2021 Cristian Aguilar 0

Four small houses enclosing a central courtyard are the basic frame-like structure for this summer residence by the shore of mainland Denmark. The exterior of the house is modest- even slightly introverted – but entering the courtyard reveals a spatially open house with a warm pinewood interior. Glass doors and sliding partitions ensure visual contact between rooms across the courtyard and also provide a clear and unhindered view over the bay.

No Image

IV House / MESURA

January 20, 2021 Cristian Aguilar 0

IV House, designed by MESURA is an ambitious work marked by its long period of design and building, designed from the location&demand and formalized from its systems&details.

No Image

Residential Building Zug Schleife / Valerio Olgiati

January 16, 2021 Cristian Aguilar 0

Seen from a distance the floor plates projecting from the facade with their elliptical openings look like flying carpets with ornamental borders. For the residents these elliptical openings generate a sense of distance, since they prevent neighbours from seeing into each other’s apartments.

No Image

Social Housing in Aigues-Mortes / Thomas Landemaine Architectes

January 1, 2021 Cristian Aguilar 0

The project of collective housing in Aigues-Mortes has been developed within an exceptional site, living witness of the 70s. The building is located in a factory estate whose architecture is marked by a modern style. The plot occupies a key spot; the work has to manage the transition from a scale to another, between 3-storey housings and individual houses the latter being scattered at the rear of the plot, on the property line.

No Image

Communique Headquarters / DaeWha Kang Design

December 5, 2020 Cristian Aguilar 0

DaeWha Kang Design has undertaken a full recladding and gut renovation of a 1980’s era office building, bringing the building envelope up to today’s environmental standards and creating a bold visual statement within an old and run-down neighbourhood. A formerly neglected car park under the building overhang has been transformed into a crystalline space of tessellated stainless steel, filled with light and a bold play of reflections. The new Communique Headquarters in Yongsan, Seoul will house a public relations firm of fifty staff, as well as an indoor-outdoor ground floor cafe and rooftop event space intended to breathe new life into the surrounding area.