No Image

CIEL / Soeda and associates Architects

June 10, 2021 Hana Abdel 0

The site is located along a main road in a provincial city, in an area where houses and low-rise stores coexist, and is surrounded by houses on three sides except for the frontal road. We were asked to design a wooden building that includes 4 tenant spaces of around 50㎡ with eight parking spaces. The tenant spaces were planned for restaurants and offices, and the overall volume was determined by adding a common terrace that also serves as a roof over the two parking spaces.

No Image

Baroque Restaurant | Three Roses / ADR

June 1, 2021 Andreas Luco 0

ADR architectural studio has been participating in the gradual renovation of the Broumov Monastery over a long period of time. Respecting the masterpiece created by the builders of the monastery, the studio’s projects strive to thoughtfully connect to the work of baroque architects like Christoph Dientzenhofer and his son Kilian Ignaz. Following extensive adjustments in the monastery gardens, which included a project developing the multifunctional civic centre Dřevník (woodshed), the studio has also designed several other buildings in the complex. From the Café Dietzenhofer, to the revitalisation of the Růžový dvůr (the rose yard), a new visitor centre, and, primarily, the U Tří růží (Three Roses) restaurant in the south wing of the complex.

No Image

Maido Sushi Restaurant / Child Studio

May 28, 2021 Andreas Luco 0

British design duo Child Studio has transformed a disused London post office into a contemporary Japanese restaurant. Located in Saint John’s Wood district near the famed Abbey Road crossing, the late modernist building provided a rich source of inspiration for the designers. The interiors present a subtle blend of European and Japanese design influences. ‘Our aim was to rediscover and celebrate the unique history of this building and the neighbourhood’ – commented Alexy Kos and Che Huang, the founders of Child Studio. ‘The post office was built in the 1960s and our design pays tribute to London’s modernist heritage of that era.

No Image

Restaurant Whey / Snøhetta

May 26, 2021 Paula Pintos 0

In the bustling central district of Hong Kong, Whey manifests itself as a calm escape from the concrete jungle surrounding it. The 336 sqm restaurant intersects European and Asian cuisine in an eclectic space inspired by Scandinavian folk art, Peranakan architecture, and art, paying homage to the Singaporean cultural scene. With Singaporean chef Barry Quek at the helm, Whey seeks to introduce diners to modern European cuisine, reimagined with Singaporean influences, with a focus on local and seasonable ingredients.

No Image

Odiseo Gastronomic and Leisure Center / Clavel Arquitectos

May 15, 2021 Valeria Silva 0

Odiseo is the result of the desire to create a big urban leisure complex, which wants to become a reference, not only for the city of Murcia, but for the entire southeast region of Spain. Covering a total built area of 15,500 m2, the building houses two restaurants, a nightclub, a performance hall, a casino, and a sports bar, as well as two parking levels underground.

No Image

Ajuala Restaurant / Portafoglio Grupo Arquitectónico + Grupo HCR

May 7, 2021 Valeria Silva 0

Ajuala is the result of interpreting a customer’s passion for what he does; this project, its materiality, and concept, is defined and arises from the first meetings and conversations with Chef Saverio Stassi, the passion and stories that each of its dishes have, was something that infected us to transfer in the Architecture of this project. So, from the beginning we understood that our project had to tell a story, that each of its materials has a strong intention or stories behind it and with this transmit a different feeling or experience, achieve a project that came out of an architecture that is quite standardized in this local market of gastronomy.

No Image

Restaurant & Grocery Store in Monteiro Lobato / Metamoorfose Studio

May 4, 2021 Andreas Luco 0

The restaurant-grocery store in Monteiro Lobato was conceived as a strategic project that seeks to cause a positive impact on the region, blend in with the landscape and respond to local economic demands. Located in a rural area near the city of Monteiro Lobato at an altitude of 1,150 meters, the project aimed to meet a simple demand: a grocery store for locals who needed to face a 20-kilometer commute to buy basic supplies, as well as provide support to tourists (café and restrooms) who stopped by to visit the Mirante Pedra de São Francisco (São Francisco Rock Lookout).

No Image

Al Modar Founders Pavilion/ TACO taller de arquitectura contextual

April 30, 2021 Andreas Luco 0

The Founders Pavilion (Al Modar) is the result of an architectural intervention to an existing construction to transform it into a multifaceted space adapted for restaurant use. The objective was to achieve a casual, cool and relaxed meeting place where users could live a sensory experience through coffee, food, nature, the built environment and social interaction. The pre-existing building was a small rural house of 50sqm located in one of the corners that contain the foundational square of Cholul, a community of pre-Hispanic origin belonging to the city of Mérida, southeast of Mexico.

No Image

RAMA Restaurant / MMA

April 24, 2021 Andreas Luco 0

MMA designed a new Italian restaurant “RAMA” in a red building located on a back street off the main street in Shirogane. For a small restaurant with only nine seats, we designed a large curved counter in the center of the restaurant, where guests can sit in an arc around the kitchen. People passing by on the street can see through the large windows the conviviality of guests enjoying conversation with meals and drinks. It has become a part of the street’s landscape.

No Image

Garden Cafe / Steyn Studio + Meyer & Associates Architects + Square One Landscape Architects

April 20, 2021 Paula Pintos 0

A creative collaboration between London-based architects Steyn Studio and Square One Landscape Architects’ South African office has resulted in the effortless fusion between architecture and landscape, with gardens that wrap over new buildings, which in turn are woven back into the landscape with intricate trellis structures. It’s a subtle celebration of the Breedekloof Valley in South Africa’s Western Cape region’s rich cultural history and draws its inspiration from the San who first inhabited the valley and who were later joined by early Dutch settlers.