No Image

Heytea Zao Flagship Store (Nantou) / CCD

December 3, 2021 Xiaohang Hou 0

Nantou Ancient Town is located in the central area of Shenzhen, with a history of more than 1,700 years. It is the cultural birthplace of Guangdong, Hong Kong, and Macao. Through renovation, this urban historical and cultural neighborhood has been activated and renewed. CCD conceived a Heytea store sited in Nantou. Through integrating the site’s millennia-old cultural heritage and the city’s modernization over the past three decades, the CCD team created an example that represents the rebirth of Nantou. Based on modern approaches, CCD introduced classical architectural elements to inject timeless charm into the architecture and interior space. The most beautiful “sphere” strengthens the aesthetics of the space, which breaks conventional store design and creates an “undefined” inspiring space.

No Image

Deus Ex Machine Store / Meireles + Pavan Arquitetura

November 29, 2021 Valeria Silva 0

Deus Ex Machina, a famous brand of Australian origin whose products are geared towards motorcycles, surfing, and fashion in the post-modern world, chose São Paulo to house its first store in Brazil. Recently opened on the traditional Avenida Rebouças, the project signed by the architecture firm Meireles+Pavan, was responsible for the revitalization of an old residence of the architect Oswaldo Bratke. Initially inactive for years, the land showed enormous potential for its architecture, landscaping, and materials.

No Image

SND Sanya / Various Associates

November 28, 2021 Yu Xin Li 0

The design scope mainly includes a public commercial area, new circulation route, art gallery, art shop, bookstore, and cafe, etc. A newly built staircase enhances the interaction between the ground floor and the first floor, with its pure form echoing the art gallery. “The overall project integrates the design from the outside to the inside, with a strong sense of unity. When conceiving the newly added commercial area, we tried to incorporate inclusiveness to harmonize the hotel, the commercial space, and tenants, without breaking the original design style of the hotel while highlighting the personality of the commercial area and brand stores”, Various Associates explained. 

No Image

I Do Artist Store with Yue Minjun / AntiStatics Architecture

November 24, 2021 Yu Xin Li 0

Immersive experience: primitive romantic space VS. bustling urban environment. The I Do artist store in Wuhan, China blends uniquely spatial and sculptural elements to create a highly expressive, embracing, and inspiring experience. The featured work of the collaboration between AntiStatics Architecture and renowned artist Yue Min Jun is specifically “the peaceful elephant,” symbolic within Chinese and Asian culture as a representation of “a peaceful world and mature grain in society.” Within the space, a smooth and fluid cave-like space is carved out of the interiors wrapping the visitors in a continuously fluid environment and drawing people through the floor plan. The detailing of the displays embedded within the walls and freestanding throughout the space suggest massive geologic formations emerging from the erosive spatial constructs of the interior. As a whole, the geometries present a diverse yet synergistic unity of form.

No Image

Guomangyuan 20# Ferry Hall Reconstruction and Lougne Suit Custom Store / FANAF

November 22, 2021 Yu Xin Li 0

The project is located on the east side of the 20 # building of the national leader in Nanjing Qinhuai District, which was originally a machine processing workshop of the second machine tool factory, built in the 1980s. The overall structure of the 20 # floor is divided into two parts: the east side is the three-layer brick-concrete structure, and the west side is a single-layer arrangement structure of reinforced concrete. Originally the east side hall is an entry into the entire workshop, a huge iron gate still remains. In 2012, the finch building was transformed into office features, and the east side hall became the entrance space of the property office. Reconstruction requires a transformation of the hall to commercial, as a space for the Lounge Suit Clothing store. The operation mode is a reservation system, and the overall atmosphere requires low-key and a sense of ceremony.

No Image

HAYDON Hangzhou / Various Associates

November 22, 2021 Yu Xin Li 0

HAYDON Hangzhou is located in Hubin Pedestrian Street, the most famous commercial street in Hangzhou, and is only 100 meters away from the West Lake, which is a world-class intangible cultural heritage. The facade of the store faces various top-notch luxury flagship stores such as Louis Vuitton, Gucci and Hermes. The store enjoys unparalleled exposure with its favorable geographic location and a big facade that dominates an entrance road to the West Lake. The site is a space where the original floor slab structures had been basically removed. Various Associates worked to figure out fun circulations that can effectively guide customers. Considering the store’ surroundings including many globally-renowned flagship stores and the beautiful scenery of the West Lake, the design team aimed to make HAYDON a distinctive, conspicuous yet restraining presence.

No Image

Yixing Bookstore / SEU-ARC + Nanjing Concord Design & Engineerings

November 20, 2021 Collin Chen 0

Located in Dingshu, Yixing, the bookstore is the end note of the tour-route of Gunan Street. The project provides a public space on the west side of Gunan Street and improves the quality of life in communities with outdated facilities to a certain extent. Although around the site are dilapidated low-rise pitched roof house, they clearly show the relationship between the gables and wooden structures in the local traditional houses.

No Image

GOMotor Store / NORA studio

November 18, 2021 Pilar Caballero 0

Between the cities of Reus and Tarragona there is GOMotor, a second-hand vehicle shop with an exhibition center, located in an area of ​​6600m². The project seeks to display a high stock of vehicles in the most visual way possible. Due to their number, it is necessary to see them in a row, but the parallel arrangement would only show us the cars from the front. Parked diagonally, however, we can quickly capture its overall picture. For this reason, the obliquity of the parking lots is taken as the norm and a grid of axes in three directions is established instead of a classic orthogonal grid. On top of the triangulation, a structural system is developed that spans the project area while adapting to each part of the program.