Asbury Beach Club on Jersey Shore will be formed from sandy concrete canopies

The beach club has sandy concrete canopies

Design offices including Esrawe Studio and Rojkind Arquitectos have unveiled plans for Asbury Beach Club, a resort in New Jersey that will feature sand-coloured concrete sunshades.

The club is located on the Atlantic Ocean in Asbury Park, a seaside town on the Jersey Shore coastal strip of New Jersey in the USA.

The project is a collaboration between Mexican studios Rojkind Arquitectos, Esrawe Studio and Cadena Concept Design plus American firms Anda Andrei Design, which is headed by Ian Schrager’s former designer Anda Andrei, and New York firm Slade Architecture.

Sandy concrete canopies holding up Asbury Park
The beach club will have sandy concrete canopies

Asbury Beach Club will include two sites on the beach, a public lot on the north side and a private lot on the south side.

Due to the beach club being built on a floodplain with a zoning height limit, the building has been designed to be low-rise.

Asbury Park beach club's restaurant
A restaurant will be part of the development

Held up by umbrella-shaped concrete columns, the development’s roof doubles as an elevated pool deck reached via various staircases.

Changing rooms, exclusive cabanas and an outdoor sand gym will be housed on the private lot’s lower level.

An exclusive cabana at Asbury Park
Reclaimed wood will clad the lower levels

“This enclosed lower level is [going to be] clad in reclaimed wood to match the original boardwalk,” said Esrawe Studio, which was named interior design studio of the year at Dezeen Awards 2020.

The concrete columns will extend to the public north side of the club, where a cluster of them will form a shade canopy.

Underneath the canopy, there will be seating and other public amenities, including showers and restrooms.

Private changing rooms in the south lot of Asbury Park
A private dressing room

Sculpted from sandy-coloured concrete, the development’s curved shapes will echo formations such as sea caves.

“When water, wind, sand and rocks interact, they alter the morphology of the earth to create niches, cavities and semi-open spaces interconnecting land and sea,” said Esrawe Studio.

Asbury Park beach club's privacy screen designed like beach grass
The proposed privacy screen is intended to mirror beach grass

A privacy screen composed of precast concrete cylinders mounted on a thin steel frame designed to look like beach grass will be built on the building’s west side.

To ensure maximum privacy for guests, this screen will extend 8 feet (3 metres) above the pool deck on the side facing the street.

A road view of the development
The beach club will face the road on one side

The screen’s precast cylinders and steel frame will taper along the north and east sides of the building until the screen is only a thin metal railing on the beach, providing open views to the sea.

Other projects informed by their surroundings include a stone-clad house in a woodland close to Antwerp which is reflected in the large pond that it overlooks, and a lakeside house in Sweden clad with pine slats to match its forest setting.


Project credits:

Architecture, interior design and furniture: Esrawe Studio, Rojkind Arquitectos, Slade Architecture
Branding: Cadena Concept Design
Scale models: Elí Ambris, Alejandro Uribe, David Flores
Renders: Yair Ugarte

The post Asbury Beach Club on Jersey Shore will be formed from sandy concrete canopies appeared first on Dezeen.