© Lukas Schaller

© Lukas Schaller
  • Collaborators: Marina Gousia

© Lukas Schaller

© Lukas Schaller

From the architect. The new building, built beside the old farmhouse, rises among the vineyards overlooking the neustift monastery. The structure grows up from the terrain and rises together with the landscape. It becomes part of nature, integrated with the vineyard and the landscape.


© Lukas Schaller

© Lukas Schaller

Floor plan

Floor plan

© Lukas Schaller

© Lukas Schaller

It’s elongated shape follows the hillside morphology creating a courtyard, the new center of the house. An open yet intimate space, a place for the monolith to develop. Raw concrete outside and wooden structures inside. A movement ahead, an opening up, a growth. A play of intermediate spaces, different heights and views over the landscape.


© Lukas Schaller

© Lukas Schaller

© Lukas Schaller

© Lukas Schaller

© Gustav Willeit

© Gustav Willeit