© Adrià Goula

© Adrià Goula
  • Architects: CAVAA Arquitectes
  • Location: Vilanova i la Geltrú, Barcelona, Spain
  • Author Architects: Jordi Calbetó, Oriol Vañó
  • Area: 163.0 m2
  • Project Year: 2016
  • Photographs: Adrià Goula
  • Collaborator Architect: Federico Acetti
  • Technician Architect: Pep Vinuesa
  • Construction Management: Build it
  • Client: Promocions Santa Eulàlia

© Adrià Goula

© Adrià Goula

From the architect. Casa Lluna, located in Vilanova i la Geltru’s old town was imagined as a streetscape inside a domestic space. A series of doors and windows overlook the central area of the house.


© Adrià Goula

© Adrià Goula

The demolition of part of the slab on the first floor multiplies natural light transforming this former carpenter’s workshop into a peculiar streetscape. The introduction of natural light enhances also the spatial relation between the studio, the dining, and the living areas of the house. Ultimately, this new illuminated area appears as the core of the house around which the rest of the rooms are organized.


Axonometric Diagram

Axonometric Diagram

To highlight the idea of a streetscape inside a house, the project focuses on the openings: balconies, doors and windows are framed with different wood moldings, creating a new interior facade.


© Adrià Goula

© Adrià Goula

Pine-wood moldings, stone walls, brick walls and painted surfaces configure a collage of both high-end and rough materials.


Current Situation Section

Current Situation Section

Current Situation Plans

Current Situation Plans

The idea was to allow a clear contrast between the new and the old, creating a site specific timeless intervention.


© Adrià Goula

© Adrià Goula