© Nelson Kon

© Nelson Kon

© Nelson Kon

© Nelson Kon

From the architect. The project is situated on a site with a natural slope, an admirable view facing north and a beautiful lake. The main idea was to minimally change the original site, but at the same time provide some sights of the extremally beautiful landscape of the forest.


© Nelson Kon

© Nelson Kon

© Nelson Kon

© Nelson Kon

Therefore, a social club headquarters was designed to this place, embracing all organization and brief premise that a sports and leisure area requires. The landscape was the determining factor that led the design to be always seeking for integration with nature and offering free activities and enjoyable circulation and living areas. An access through an elevated walkway contrasts the building from the site, leading the pedestrian to this double storey height space where a view to the landscape can be contemplated.


Ground Floor Plan

Ground Floor Plan

First Floor Plan

First Floor Plan

All individual activities, as a gym and a game room are located on the upper floor, as well as the ground floor hosts all free and common activities. Proper spaces for events and verandas improve the communal living areas.


© Nelson Kon

© Nelson Kon

Sections

Sections

© Nelson Kon

© Nelson Kon

This club headquarters arises from a slight steel structure, that has it ends as two curtain panels. The architectural concept was one single shelter, turned to a beautiful view that would host many activities that happens in this large and open space.


© Nelson Kon

© Nelson Kon