© Satoshi Shigeta

© Satoshi Shigeta
  • Architects: UENOA
  • Location: Yamanashi Prefecture, Japan
  • Architects In Charge: Yoshonori Hasegawa, Fumie Horikoshi
  • Area: 117.89 m2
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Satoshi Shigeta
  • Structure: Ryotaro Sakata / Ryotaro Sakata Structural Design Office

© Satoshi Shigeta

© Satoshi Shigeta

From the architect. It is a house for young couple and three children.

This house faces new towns and old towns, because this site is at the edge of a newly developed area.


© Satoshi Shigeta

© Satoshi Shigeta

Ground Plan

Ground Plan

© Satoshi Shigeta

© Satoshi Shigeta

We planned that the two buildings with relevance to the new town and the old town overlapped,and we planned a staircase room between the two buildings and connected the three spaces.


© Satoshi Shigeta

© Satoshi Shigeta

1st Floor

1st Floor

© Satoshi Shigeta

© Satoshi Shigeta

This staircase room is a complex place that new towns and old towns appear in buildings 


© Satoshi Shigeta

© Satoshi Shigeta

Using this complexity, we wanted to create a building that encompasses the lively life of the lively five people living in this house.


© Satoshi Shigeta

© Satoshi Shigeta