Housing BO / LRARCHITECTES


© Maxime Vermeulen

© Maxime Vermeulen
  • Architects: LRARCHITECTES
  • Location: Belgium
  • Landscape Architect : Thomas Van Eeckhout
  • Area: 307.0 m2
  • Project Year: 2017
  • Photographs: Maxime Vermeulen

© Maxime Vermeulen

© Maxime Vermeulen

Text description provided by the architects. A field, a volume, two houses. This project has the particularity of housing two families who bought a field together in a small Belgian village.

This project is inspired by the historic rural constructions in its implantation, in its volume and its materiality.


© Maxime Vermeulen

© Maxime Vermeulen

A shelter, located near the street, allows the housing building to set up further back. The privacy of the living spaces on the ground floor is ensured as well. A private front garden for each house is created. In the back of their home, the two families share a common garden and an orchard.


Plans - Section

Plans – Section

The distribution of the two entities is done through an outer covered central passage. A slight fold in the two longitudinal facades also allows the distinction between the two houses from the outside.


© Maxime Vermeulen

© Maxime Vermeulen

Inside, the living spaces are completely through and on two levels.These are put in visual relation thanks to a subtle shift of the level between de floor.


© Maxime Vermeulen

© Maxime Vermeulen