© INT2architecture

© INT2architecture
  • Architects: INT2architecture
  • Location: Moscow, Russia
  • Architect In Charge: Alexander Malinin, Anastasia Sheveleva
  • Area: 56.0 m2
  • Project Year: 2016
  • Photographs: INT2architecture

© INT2architecture

© INT2architecture

From the architect. Apartment is situated in a pre-revolutionary building in the centre of Moscow.

The “shell” of the apartment  is designed as a reference to French neoclassicism – white walls, high ceilings, tall windows, parquet, plaster cornices, boiserie… White walls highlight proportions of the apartment and purity of the architectural form.


© INT2architecture

© INT2architecture

These classical elements are the background for the “antibody” – minimalist black box, in which all the technical spaces are grouped (WC, boiler, kitchen, wardrobe). The Box is a compositional center around which  the main functional areas are situated: kitchen with four meter long kitchen island – bar; lounge area with leather lounge chairs, biofireplace and projector; and bedroom with a small workplace.


Axonometric

Axonometric

Modern interior elements contrast in color, material and style with the classical ones, simultaneously complementing each other. Thus, the objects acquire individuality, creating a wholesome architectural space.


© INT2architecture

© INT2architecture