© Evelyn Müller

© Evelyn Müller
  • Architects: Reinach Mendonça Arquitetos Associados
  • Location: São Paulo, State of São Paulo, Brazil
  • Architect In Charge: Victor Gonçalves
  • Authors Team: Henrique Reinach, Maurício Mendonça
  • Interior Design: RAP Arquitetura.Interiores
  • Area: 1056.0 m2
  • Project Year: 2014
  • Photographs: Evelyn Müller
  • Collaborators: Camila Osele, Tony Chen, Mariana Picolo, Fernanda Almeida, Luena Vettorazzo, Tais Vieira, Yuri Chamon, Paula Leal, Pedro Tavares, Caio Tritto, Olivia Uliano, Alessandra Musto, Ayla Barros, Paulo Scheuer, Barbara Rubira.
  • Landscape Design: André Paoliello Paisagistas Associados
  • Lighting Design: Foco Luz e Desenho
  • Structure: Benedicts Engenharia
  • Foudation: Benedicts Engenharia
  • Eletrical Engineer: Pessoa e Zamaro
  • Hydralical Engineer: Pessoa e Zamaro
  • Air Conditioning: CHD Sistemas de ar condicionado e instalações Ltda.
  • General Contractor: GOES Engenharia
  • Ground Recognition Survey: Ação Engenharia
  • Home Automation: Marctron Home Theater e Automação
  • Security: Villa Segura Consultoria Condominial

© Evelyn Müller

© Evelyn Müller

From the architect. The project was guided by important desires of the residents; a contemporary design allied with a predominant use of concrete and glass and interconnected ambiences alike the relationship between indoors and outdoors. Moreover, a versatile social space that could adapt according to the weather, wherein the veranda can become the living room and the living room can become the veranda.


© Evelyn Müller

© Evelyn Müller

The solution to the social areas was through the design of three main social ambiences – living, dining and gourmet space – sequentially distributed in a large rectangular area turned to the garden. The glass doors have a span of 14 meters and can be completely open and embedded within concrete walls, resulting in one single veranda with all spaces integrated facing the garden. On the first floor is the intimate area of the residents including a large TV space and service areas.


© Evelyn Müller

© Evelyn Müller

Floor plan

Floor plan

© Evelyn Müller

© Evelyn Müller

The upper floor accommodates the bedrooms of the children along with a room turned to a terrace that can be used as a massage and yoga space. Others significant aspects to recall are the access to all floors by an elevator and the use of steel structure contrasting with concrete, bringing elegance and lightness to the house.


© Evelyn Müller

© Evelyn Müller