© Onnis Luque

© Onnis Luque
  • Architects: Luis Aldrete
  • Location: Guadalajara, Jalisco, México
  • Area: 10126.0 m2
  • Project Year: 2017
  • Photographs: Onnis Luque
  • Project Coordination: Cynthia Mojica, Diego García C.
  • 1st Phase Collaborators: Denisse Sandoval, Miguel Valverde, Fausto Lazcano, Raúl Miranda, Jorge Muñoz.
  • 2nd Phase Collaboratos: Christian Coss, Catalina Joya, Adriana Villegas.
  • Art: Octavio Abúndez, Alejandro Almanza, Jerónimo Hagerman, Los Jaichakers, Pedro Reyes, Eduardo Sarabia.
  • Developer: Grupo CUBE
  • Developer Coordinator: Diego Quirarte
  • Structure: ANTEUS

© Onnis Luque

© Onnis Luque

From the architect. The project is a development of vertical housing, deployed with three buildings in a total extension of 10,126m2. A fundamental part of the project has to do with the terrain, because it conserves a canyon with a significant density of trees and plants, so that 80% of the land is destined for green areas and open space, this represents a privilege, given its urban condition.


Diagram

Diagram

Master Plan

Master Plan

The layout strategy liberates space by creating areas that dialogue and integrate with the landscape, in this way the set of public spaces, gardens and glen takes the structure of daily encounters that fosters collective coexistence. On the other hand the orientation of the buildings is worked to achieve the highest percentage of views from the units as well as the structural system was thought to give the interior a greater sense of privacy and the units configuration achieved a cross ventilation.


© Onnis Luque

© Onnis Luque

© Onnis Luque

© Onnis Luque

The concrete together with the landscape design give personality to the project keeping the atmosphere of the place to the maximum. The layout of the buildings leaves an interior space that front the street giving continuity to the low rise neighborhood.


Typical Floor Plan

Typical Floor Plan

© Onnis Luque

© Onnis Luque

South Section

South Section

© Onnis Luque

© Onnis Luque